dinsdag

Welkom!

Even voorstellen: Spruit, lekker 30, zot van kooksels en naaisels. Beide met dezelfde eigenschap, ik spendeer soms uren op het internet naar het goede recept, neem me volledig voor om dat dan ook te volgen en eens in de keuken of achter het naaimachien doe ik koppig mijn eigen ding.
Meestal met een leuk resultaat, soms valt het ook vierkant tegen... maar dan is het natuurlijk het basisrecept dat mis zat, toch?

Er is ook een Meneer Spruit, die lust alles en is altijd bereid de kooksels te proeven. De naaisels beoordelen gaat net iets moeilijker, maar hij probeert!

Het is zomer, komkommertijd, en dus heb ik net dat ietsje meer tijd om wat ik maak ook online te zetten. Vooral benieuwd naar de kritische commentaar en goede tips.

Waar ik tot nu het meest trots op ben: een lakenslaapzakje voor een babytje in het warme Afrika.


Hoe kom ik erop? Wel, een goede vriendin vertrok een jaar geleden naar West-Afrika met haar gezinnetje. En zorgde daar voor uitbreiding. Ze had met de eerst twee spruitjes genoten van de dikke slaapzakjes die je hier in elke babywinkel vindt. Alleen, waar het 's nachts niet onder de 30° gaat, zou dat toch niet ideaal zijn. Dus toen ik vroeg waarmee ik haar een plezier kon doen? Een slaapzak uit dunne lakenstof.
Spruit recycleert graag, dus ging ik op zoek in het ouderlijke huis en vond daar een bijna tot de draad versleten donsovertrek. Een dons ging er nog wel in, maar bleef er niet in (lees, alle naden door), dus ideaal! Het heeft zweet en tranen gekost, maar kreeg onlangs vanuit Afrika het berichtje dat de jongste aanwinst er net groot genoeg voor was geworden en er elke dag in slaapt. Super!

2 opmerkingen: