donderdag

Advocaat

Als ik chocomousse maak zoals hier, zit ik altijd met een overschot eigeel.
Ik ben zo iemand die niks kan weggooien, vooral niet als het over eten gaat...

Dus, er moest iets gevonden worden voor de overgeblevene eigelen. Verbazend hoe weinig recepten er zijn met enkel eigeel!

Hier is er dus eentje, gebaseerd op vele verschillende recepten, met de tijd aangepast naar wat wij het lekkerste vinden.


Nodig:
1 eigeel
1 blikje gecondenseerde melk (Nestlé)
vanille-essentie of vanillesuiker
bruine rhum

Nee, je ziet niet dubbel! 
Familiefeest = veel chocomousse = veel eigelen over, dus dubbele portie!






In een steelpan eerst het eigeel goed opkloppen met de vanille-essentie of suiker. Dan de inhoud van het blikje gecondenseerde melk erbij.



Ook de erbijvoegen.

hoeveel rhum? hangt ervan af hoe sterk je het wil... ik doe meestal een half blikje rhum per blikje gecondenseerde melk, tenzij de fles bijna leeg is of we zin hebben in een sterkere versie





Warmen au bain marie tot de eigelen gaan binden.
Om te weten of het klaar is gebruik je volgende mooie culinaire truc met de term die ik niet kan onthouden: Het komt erop neer dat je op de achterkant van een houten lepel die je in de creme steekt een streep kan maken die niet direct terug volloopt...



Laten afkoelen en smullen maar! warm is het ook super lekker...

Deze kleine potjes haalde ik bij Casa, ideaal als kerstcadeautje.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen