woensdag

Zo Geknipt Sew Along - maart

Tot voor kort was dit mijn tweede tasje dat mee naar het werk ging voor mijn lunch. Mijn allereerste zelfgemaakte tasje:

Dat stofje, daar kreeg ik toch wel veel vragen over. Waar had ik dat gehaald?
Wel, het is een oud gordijn, dat volgens mijn 90-jarige oma nog in haar kinderkamer hing. Pure vintage dus!

Sinds die eerste tas, heb ik dat stofje opgespaard, tot ik wat beter kon naaien, tot ik een goed tas-patroon had. En kijk daar. Wauw, die tas van recept 27... net als voor velen ging ik watertanden. Aan de slag dus!

Patroon zelf uittekenen: check!
Stofjes knippen: check!

Hier is ie:
Ben er heel blij mee, maar er zijn wel wat probleempjes opgedoken, die gelukkig alleen ik nog zie.
Rond de rits had ik vlieseline moeten strijken, want die zijn uitgerokken, waardoor ik te veel stof had en dus moest "foefelen" met een extra plooitje aan de rand.

En de rits gaat enkel helemaal dicht als ik goed tegentrek, dus gebruik ik hem meestal zo:
Ik nam ook de tip ter harte om de binnenzak in een andere kleur te maken (ok, ik had ook niet niet meer genoeg stof over van de rest van de voering), maar ben er wel blij mee.

En dan... een nieuwe tas met een saaie oude agenda? Dat kon niet!
Een tijdje geleden vond ik dit geweldige knopen-etsy winkeltje. Tegen alle verwachtingen in was het er na enkele dagen al. Helemaal uit Thailand.
Dus de boekcover werd een agendacover met een libelleknoopje.
Ik knoeide wel even met de fijnere stof elastiek, die kwam er na de eerste keer zo tussenuit gesprongen.
Dus opnieuw, deze keer ietsje langer geknipt en met knoopjes op het einde (dat kon geen kwaad door de hele dunne elastiek) zodat het niet meer tussen het stiksel kon:
Een kleinere steek over de elastiek had waarschijnlijk hetzelfde effect gehad...
Edit: een kleinere steek is niet zo'n goed idee. Daardoor komt de naald soms in de rubber van de elastiek terecht en wordt deze minder sterk.

2 opmerkingen:

 1. Via "Zo geknipt" op je blog terecht gekomen. Je 14de volger is een feit. Ben benieuwd naar meer creaties van je hand.
  Zelf heb ik nu zo'n 1 1/2 maand het boek " zo geknipt" in bestelling staan maar het is helaas nog niet leverbaar. W.s half april weer. Heb me begin febr. al aangemeld op de site maar nog niets kunnen plaatsen. Nu wil ik heeeeel graag de boekcover maken. Zou je me uit kunnen leggen hoe ik dat moet doen??? Hoop echt op een reactie...
  Ben zelf sinds afgelopen januari actief als blogger. Heb momenteel een GIVE-AWAY. Neem gerust een kijkje op mijn blog (http://decreatieveuil.blogspot.com) en doe evt. mee.
  Groetjes Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig hoor, je tas, en dat stofje is inderdaad heel leuk en hip ! Ik vind ook je boekcover met die libelleknoop heel geslaagd !

  BeantwoordenVerwijderen