zondag

Zondag Zaaidag

Eindelijk... Het lentegevoel!

Dit is mijn vierde voorjaar met eigen tuin, en zowaar, de vimgers worden steeds groener. Na een opkuisdag gisteren liggen bijna alle bloembedden er propertjes bij. Vandaag dus een beetje tijd voor het nieuwe groen.

Mr Spruit plantte 2 struiken die liefdevol opgroeiden bij zijn ouders. En hij zeefde een vat compost. Handig, zo'n man die het zware werk niet schuwt!

Zelf ging ik aan de slag met de zaadjes. In turfpotjes of in oude piepschuim schoteltjes. Dit jaar braaf alles voorgezaaid... Want elk jaar tijdens het wieden trokken we verkeerde dingen uit of werden er geanimeerde discussies gehouden wat nu weer waar stond.
En elk potje ook een merktekentje. Want echt, zo die pas opgeschoten plantjes, die herken je echt niet uit elkaar.

2 opmerkingen:

 1. Heerlijk he, dat zelf zaaien en dan het eerste groen te ontwaren...
  Ik neem aan dat je ze 's nachts op een beschutte plek hebt staan. Heb je overdag ook wat over de bakjes staan? Dat is wel belangrijk voor de luchtvochtigheid en het ontkiemen van de zaadjes. En ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat je de zaadjes met een plantenspuit moet bewateren, toch?!
  Ben benieuwd naar het eindresultaat!!!
  Groetjes Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Patricia,
   Alles staat netjes binnen achter glas nu hoor, vond het gewoon zo mooi staan daar buiten waar ik ze gevuld had!
   Die plantenspuit had ik nog niet bedacht, we gebruiken hier een klein gietertje met een "sproeikopje". Maar ik ga de plantenspuit zeker een kans geven! Bedankt!

   Verwijderen