zondag

CAL 2014: de vooruitgang

Ik heb er mooi aan verder gewerkt, maar door de drukte niet meer geblogd. Hier is hoever ik al geraakt ben. Vorige week, de star stitch, die is er nog niet. En het zou wel kunnen dat het nu eventjes blijft liggen wegens andere projectjes, daar lees je binnenkort waarschijnlijk meer over!

Maar dus, hier gaan we met de volgende rijen van het strependeken.

Rij 6

Een eenvoudig rijtjes stokjes met Lavendel.

CAL2014

Rij 7

Het snelste rijtje uit de reeks: halve stokjes met Teal

CAL2014

Rij 8

Het begin van het Catherine Wheel. Dat ziet er moeilijk uit! En losser haken, hoe doe je dat dan? Wel, gewoon met een naald groter. Enkele keren lezen en hup we zijn weg met de kleur Cloud Blue en naald 5. Halverwege, eens het bijna automatisch gaat, een kleine twijfel. Gaat dat wel uitkomen? Maar ja hoor, mooi uitgekomen op het einde!

CAL2014

Rij 9

De bovenkant van het Catherine Wheel, in Denim. Zo 7 halfgehaakte stokjes op een clover naald is denk ik toch het maximum… even laat ik me verleiden tot het gebruik van mijn oude goedkope naald, maar na 1 wieltje wissel ik al weer!

CAL2014

Rij 10 en 11

Verder met het Catherine Wheel, per toer gaat het vlotter!

CAL2014CAL2014

Rij 12: knoeien met stokjes

Na een moeilijker patroon terug stokjes met Midnight, heel erg donker blauw, dat lijkt eenvoudig, toch? Maar het is best wel even goed opletten om ze op de juiste plek te plaatsen, te tellen, en weer uithalen, en weer tellen… vooral in de lossenboogjes haken gaat me slecht af, alles trekt schots en scheef. Dus na het haken stukje voor stukje de stokjes mooi verdeeld tot het er iets of wat toonbaar uitzag.

CAL2014

Rij 13: frustratie alom

Gewoon halve stokjes met Sherbet, een lichte kleur, dus mooi zichtbaar, kan niets mis mee gaan, toch? Oh jawel, 5 keer opnieuw begonnen, jawel, 5 keer! Omdat het tellen niet klopte. Ik kreeg maar niet juist waar ik de eerste steek moest zetten om mooi uit te komen. Pffff.

CAL2014

Rij 14: de rust keert weer

Stokjes, met de kleur waar ik niet zeker over was. Grape. De wederhelft is er blij mee, en ach, dat telt ook aangezien na al dit werk dit deken zeker op een zichtbare plek eindigt!

 

CAL2014

 

 

Ook zin om mee te doen? Je vindt de algemene informatie bij Tertia en Jolanda. Twijfel je nog? Kom eens kijken naar gelijkgezinden op deze facebookpagina. Kan je de volgorde van je kleurtjes niet bepalen? Probeer dan dit geweldig tooltje eens.

Ik haalde mijn Stylecraft Special DK bij deze webshop en ben heel tevreden van de service.

Vragen? Stel ze gerust!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten