zaterdag

Stofjes, stofjes, stofjes en nog wat stofjes

Bijna 2 jaar geleden waren Mr Spruit en ik op een uitgeregende vrijdag voor een citytrip in Maastricht. Tussen de warme koffiepauzes door, liepen we ook even over de markt, en toen zag ik ze: kramen vol met de allerleukste stofjes!
Alleen, ik had in ongeveer 10 jaar geen naaimachine meer van dichtbij gezien, had geen idee wat ik er zelf mee kon maken en had net al mijn opgehoopte rommel naar het huis van Mr Spruit verhuisd. Zomaar stofjes meenemen, nee, ik moest een naaimachine vinden en daar iets mee leren maken. Dan kon ik mezelf belonen met een nieuw tripje voor een echte stoffenjacht.

Zo geschiedde, een paar maand later schreef ik me in voor een cursus, na 2 lessen kocht ik mijn eigen machine en begon ik te experimenteren, vond ik honderdend geweldige blogs en durfde zelfs tricot aan. Kijk maar:
Zomaar alleen had ik het niet gedurfd, alle lof gaat naar haar voor de angst weg te nemen.

Ook zij verdient een standbeeld voor de uitleg over manieren om af te biezen.

Waardoor ik toch nog maar op zoek ging naar andere mogelijkheden hoe ik dat V-halsje gedaan kreeg en hier de geweldigste uitleg vond.

Het t-shirtje komt uit Ottobre, het rokje is kwart cirkelrokje volgens dit recept.Hoe exact deden mensen dat zoveel jaar geleden? Zooo blij ben ik dat we het internet hebben!
Dus toen zocht ik 2 gelijkgestemde zielen, stapten we in de auto naar Maastricht en was dit de buit:

Nu moet ik me even gaan opsluiten in mijn naaihoekje om daar leuke dingetjes mee te maken!

2 opmerkingen: