dinsdag

Koppig in het kwadraat… part 3: toen was het zaterdag

Bent u nog mee? We kwamen van volledig optimisme op maandag en opgetogen hoop bij het slapen gaan op donderdag. Nog een avond en een dag. Dat moest lukken!

Alleen… vrijdagavond hadden we geweldig leuk bezoek. Een vriendin die ik wat wegwijs maak in het naaien had via via een aanbieding voor haar eigen naaimachine gevonden. Of ik dat machien niet eens wilde testen?

Dus kwamen zij en de verkoopster langs en installeerden we ons op het terras.

En leuk dat het was! De verkoopster kon ons heerlijk boeien met haar stageverhalen bij een grote modeontwerper. En wist ons 2 dagen voor datum ook al te verklappen welke ontwerper onze nieuwe koningin zou dragen. Het werd laat…

Zaterdag moesten er natuurlijk ook nog gewoon zaterdagse dingen gebeuren. Uitslapen, inkopen doen, beetje oprommelen. Hoort u me komen?

Toen Mr Spruit om 15u15 riep dat we echt bijna gingen vertrekken en ik dus best maar iets deftig aandeed (ipv een lekker zomerse tuinjurk), moest ik mijn nederlaag toegeven. Hieronder exact het beeld hoe ik de machine en jurk achterliet.

DSCN5214

Ik pleit wel verzachtende omstandigheden: de uitleg klopte gewoon niet! En hier komt de uitleg van de koppigheid in het kwadraat.

Normaal ben ik veel te koppig om werkbeschrijvingen stap voor stap te volgen. Maar aangezien ik de testjurk zonder voering maakte en er dus een tijdslimiet was, besloot ik flink te doen wat Butterick me aanmaande. En zo driegde ik voering en buitenkant van het bovenstuk aaneen, alsook de zijkanten. En toen de rok eraan moest, deed ik dat dus aan beide bovenstukken. Geen probleem denkt u? Jawel hoor, er moest nog een rits in tussen dat beleg en buitenstuk. Ik had me ook nog eens voorgenomen om alles mooi met de overlock af te werken, en dus betekende dit héél wat uithaalwerk, op zaterdagmiddag, met de klok die vooruittikte.

Hieronder een foto op zondag, na de trouw. Het lijkt toch al op een kleed!

DSCN5215

En op deze foto zie je mooi hoe de halslijn vooraan uitgesneden is.

DSCN5216

Nog een deel te gaan…

2 opmerkingen:

 1. OOo, ik moet echt even bijkomen van het lachen hoor!!
  Inderdaad erg leuk bezoek, uitslapen is ook niet onbelangrijk na een drukke werkweek en die klok....ja, die heeft geen oog voor tijdslimieten, dat laat je eerste foto duidelijk zien!!
  Gelukkig dat je wat anders in de kast had hangen en eerlijk is eerlijk....het jurkje in wording mag er beslist zijn!! Op naar de laatste loodjes, zou ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schöne Idee ;-). Habe mich gleich mal als neuer Leser bei Dir eingetragen. Vielleicht magst du auch mal meinen Blog besuchen kommen ?

  Ein schönes Wochenende

  Lg Simone

  BeantwoordenVerwijderen