maandag

Nog eens een receptje: kipsla met honing-mosterd

Ik ben een beetje verslaafd aan honingmosterd… de combinatie van zout en zoet kan ik moeilijk weerstaan!

Het is soms wel te krijgen (vooral in de zomer), maar ik geef overal graag mijn eigen draai aan. Wij gaan sinds een tijd elke zaterdag naar de lokale markt, verse groenten en fruit halen was het eerst, later ook andere dingen. En om de zoveel weken hoort daar een heerlijk versgebraden kippetje bij.

Maar met 2 is zo een kip toch wel groot… dus eten we elk een bil en een vleugeltje, en van de rest maak ik kipsla voor op de boterham.

Wat heb je nodig?

DSCN5283

De fijngesneden kip, een potje yoghurt, honing, mosterd en mayonaise. Eventueel ook een beetje zoete sojasaus.

Meng alles behalve de kip in een kommetje. Ik gebruik voor alles wat van de kip overblijft behalve de billen volgende verhouding:

1 potje yoghurt

1 grote soeplepel mosterd

2 soeplepels mayonaise

1 grote soeplepel honing (groot als in: met een grote berg op)

DSCN5284

Als alles goed gemengd is, doe ik er meestal nog een beetje peper en zout bij om het af te smaken.

De kip erbij en smullen op de boterham!

DSCN5286

2 opmerkingen: