maandag

Nog eens een tas

Het is hier erg stil geweest. Niet omdat ik het beu was, maar gewoon omdat ik zoveel inspiratie had dat ik liever wat langer aan de naaimachine zat dan alles te bloggen! Nu het buiten donkerder wordt, en ook kouder op mijn naaiplekje, tijd om dat wat in te halen. Hier gaan we!

De tas met verzonken rits, ofte het recept 27 uit Zo Geknipt. Ik maakte al eens de grote versie. En die was mijn favoriet voor enkele maanden. En zorgde er zelfs voor dat ik even geen tassen meer maakte.

Maar na een tijdje werd ik onrustig. Het was wel een erg grote tas… en ik had voor een koopje magneetsluitingen kunnen vinden en na een bezoekje aan Maastricht ook mooie schuifgespen. Zij die het boek kennen horen me al komen… tijd voor de kleine versie! In hete temperaturen (kan u het zich nog voorstellen?) vond ik een kleine tas ook wel handiger.

DSCN5252

Binnenin de zakken ook met een paspelrandje. Net zo handig om ze gemakkelijk terug te vinden. Zowel op de tast als op het zicht.

DSCN5255

Achteraf gezien zou ik de magneet sluiting hoger plaatsen. Ik doe hem zelden dicht nu, al is het mijn vaste dagelijkse tas geworden. Je zou ook kunnen argumenteren dat ik gewoon minder in mijn tas zou moeten steken natuurlijk…

Stof: Brown Sewing Machine van Robert Kauffman bij Fabric.com. Schuifgespen en magneetsluiting van www.fournituren4fun.eu

1 opmerking: